Het is nu 19-10-2017, 09:06 AM Welkom, gast! (AanmeldenRegistreren)

Gebruikers die deze discussie lezen: 1 gast(en)
 
Waardering:
  • 0 stem(men) - gemiddelde waardering is 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Motor start en slaat direct af
20-12-2015, 06:32 PM
Bericht: #11
RE: Motor start en slaat direct af
Hoe is dit eigenlijk afgelopen, want ik ben wel benieuwd.
Steven Future
Reageren op dit bericht Reageren
20-12-2015, 09:00 PM
Bericht: #12
RE: Motor start en slaat direct af
Het verhaal is nog niet afgelopen, na veel uren sleutelen, meten, sleutelen en ongeveer alle onderdelen van het injectiesysteem (waaronder alle injectoren) te hebben vervangen loopt hij nog steeds niet goed. Wel beter dan het was, maar koude start gaat nu heel slecht, terwijl dat een periode wel goed was.
ik wordt er een beetje moedeloos van.....
ik kan de injectoren niet uitsluiten, het sproeibeeld ziet er niet altijd goed uit en ook de spinnenkop durf ik niet uit te sluiten. Het ontbreekt mij verder aan de kennis en gereedschappen om eea te testen e.d.
tips zijn dan ook meer dan welkom.
Reageren op dit bericht Reageren
20-12-2015, 09:20 PM
Bericht: #13
RE: Motor start en slaat direct af
Ik heb hier het vervangen van de luchtfilter nog niet horen vernoemen , dit omdat ik laatst ook een klein motorprobleem had... maar het lijkt nu verholpen. Heb je de fuel accumulater ook vervangen ? De WUR kan ook verstopt zitten, het kleine filtertje aan de inlaat van de Warm Up Regulater.
 
Steven Future
Reageren op dit bericht Reageren
20-12-2015, 09:46 PM
Bericht: #14
RE: Motor start en slaat direct af
Accumulator gedemonteerd en getest. Uiteraard luchtfilter vervangen, benzinefilter, tank gereinigd, nieuw aanzuigfilter, nieuwe pomp, nieuwe brandstofslangen. Gereviseerde warm/koudstart regulator. Spinnenkop gereviseerd. Tja, wat heb ik eigenlijk niet vervangen? 
Reageren op dit bericht Reageren
21-12-2015, 12:24 PM
Bericht: #15
RE: Motor start en slaat direct af
Ik mis in de antwoorden het controleren van de ISM (stationairloopmotor) en de luchttoevoerpijp van de ISM naar de mengselunit. Hierover heeft Mark al een opmerking gemaakt.
Lekkage van die pijp (Auxiliairy Air Pipe, of ook wel Pipe of Agony genoemd) komt meestal van een niet zorgvuldige dichting bij de ingang van de mengselunit. Dat zorgt ook voor een verkeerde stationairloop. Als je de auto wel aan de praat krijgt wanneer je handmatig de gastoevoer regelt, zoals je zelf aangeeft, zul je ook de afstelling van toerental (o.m. dus correcte werking van de ISM, alsook de afstelling van de stationairschroef) en de mengverhouding (instelschroef bij de brandstofverdeler) moeten controleren.Om te beginnen zou je de aanslag van de stationairschroef iets kunnen aanpassen zodat het stationair toerental hoger wordt (bv rond 900 toeren). Je moet dan ook de aanslag van de stationairschakelaar (op dezelfde "hefboom") zo afstellen dat je de klik hoort als de hefboom door het gaspedaal (of handmatig via de spoel) iets wordt aangetrokken. Die klik is hoorbaar - zowel bij teruggaan naar stationair als uit stationair naar mee toeren. De klik betekent dat de ISM wordt uitgeschakeld (bij meer toeren) of wordt ingeschakeld (bij stationair toerental).Dit afstellen van de ISM schakelaar kun je doen zonder dat de motor loopt We horen het wel weer. 
Welmoed
De Lorean DMC-12 VIN #06513 1981-11
Toyota Prius 2009-07
Reageren op dit bericht Reageren
25-12-2015, 04:16 PM
Bericht: #16
RE: Motor start en slaat direct af
Aangezien je een "nieuwe" of gereviseerde koud/warm start regelaar geplaatst heb en de koudstart nu minder is kan het zijn dat je oude beter was dan de nieuwe. Oeps dan.
Wat Welmoed zegt is wel interessant, het zijn weetjes die ik zelf nog niet wist.
Ik merk dat mijn motor soms minder goed draait wanneer m'n batterij iets lagere voltage heeft van langdurig stilstaan.
Aan de ingang van de koud/warmstart regelaar zit een klein filtertje (!), probeer deze eens met een zacht doekje of wat keukenpapier te reinigen dat maakte bij mij een wereld van verschil nadat ik ook al de thermische schakelaar vervangen had (ok, ik heb er nu één in reserve). Er kunnen namelijk nog altijd vuiltjes meekomen en het injectiesysteem heeft niet veel nodig. 
Een ander iets: in het Dashboard van Maart 2006 staat een artikel van Mart Renders hoe je op een vrij eenvoudig en goedkope manier de ECU kunt repareren (misschien dat dit er iets mee te maken heeft). Als je wil mail ik je dit wel even door.

PS: probeer zo nauwkeurig mogelijk je problemen te beschrijven, het maakt een wereld van verschil. 
 
Steven Future
Reageren op dit bericht Reageren
26-12-2015, 05:25 AM
Bericht: #17
RE: Motor start en slaat direct af
Ik wil hier nog iets aan toevoegen : onlangs heb ik een andere dynamo gemonteerd. Het leverde mij onmiddellijk een merkbaar verschil in vermogen van de motor. Ondanks dat mijn originele dynamo fatsoenlijk gereviseerd was. Of het bij jou helpt weet ik niet. Maar het is zeker een punt waar je aandacht aan zou kunnen besteden.
Met vriendelijke groet,
webmaster http://www.delorean.nl
Reageren op dit bericht Reageren
26-12-2015, 11:38 PM
Bericht: #18
RE: Motor start en slaat direct af
Ik heb nog een mogelijkheid: een vriend van me had zijn auto ook van Amerika met alarmsysteem laten overkomen. Die had (heeft) nog steeds hetzelfde probleem, bij koude start weigert de auto dienst. De bedrading zit zodanig in de knoei dat hij een relais dat de motor aanstuurt moet overbruggen met een schakelaartje. Dat is telkens even lachen, maar wel een goede anti-diefstal beveiliging natuurlijk.  Niks is zo leuk als met een Voltmetertje en een elektrisch schema het draadje te vinden dat de boel in de war stuurt tijdens winterdagen. Rolleyes
Steven Future
Reageren op dit bericht Reageren
01-04-2016, 10:52 AM
Bericht: #19
RE: Motor start en slaat direct af
Zo, we zijn weer een paar maanden verder en na het reinigen van de injectoren en injectiereiniger aan de brandstof te hebben toegevoegd heb ik een rondje noord holland gereden en waarachtig, na nog wat afstelwerk gaat hij steeds beter lopen. Stilstand is achteruitgang blijkt wel weer. Dus flink wat kilometers gaan maken, te beginnen met de voorjaarsrit.
Reageren op dit bericht Reageren
Discussie doorzoeken


Ga naar locatie: